آموزش و پرورش بعنوان اصلی ترین مسئول تلعیم و تربیت عموی کشور وظیفه تربیت نسل آینده و دستیابی دانش آموزان به حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی را بر عهده دارد. دستیابی به اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در جایگاه سند بالا دستی آموزش و پرورش نیاز به نقشه راهی است که متناسب با زیسب بوم و فرهنگ غنی اسلامی ایرانی باشد. در سال های اخیر بعلت تصمیم گیری نادرست در آموزش و پرورش در سایه فهم غلط از حکمرانی و الگو برداری از الگوهای غربی موجب عقب ماندگی از برنامه ها و عدم عملیاتی شدن سندتحول شده است. این پژوهش با نقد الگوی حکمرانی غربی موسوم به حکمرانی خوب و معرفی درون مایه لیبرالی آن به معرفی الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت که دارای ماهیت توحیدی است پرداخته است. این الگو ضمن سازگاری با بوم کشورمان که منطبق با ایرانیت و اسلامیت مردم است، دستیابی به حیات طیبه و سعادت دنیوی و اخروی افراد جامعه را تضمین می کند. به همین منظور با استفاده از روشگان دادهبنیاد به گردآوری، تحلیل و تبیین عوامل موثر جهت بهبود الگوی حکمرانی در بدنه آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. نتایج پژوهش نشان داد که در چارچوب مفروضات دینی، 1- خود ارزیای و پاسخ گویی مسئولانه، 2- نقش آفرینی و تعامل اثر بخش نهاد آموزش و پرورش، 3- تکلیف گرایی و امانت داری، 4- خود مراقبتی و محاسبه و 5- صداقت در کردار و گفتار در تمام سطوح از مهمترین گزارههای بهبود حکمرانی در آموزش و پرورش کشور است. در انتها نیز الگوی حکمرانی اسلامی - ایرانی آموزش و پرورش ارائه شده است.
مهدی نژاد نوری, محمد, نوروزی, خلیل, & کاظمی شورئی, محمد حسین. (1402). ارائه الگوی حکمرانی اسلامی- ایرانی آموزش و پرورش. فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 4(1), 125-148.
MLA
محمد مهدی نژاد نوری; خلیل نوروزی; محمد حسین کاظمی شورئی. "ارائه الگوی حکمرانی اسلامی- ایرانی آموزش و پرورش", فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 4, 1, 1402, 125-148.
HARVARD
مهدی نژاد نوری, محمد, نوروزی, خلیل, کاظمی شورئی, محمد حسین. (1402). 'ارائه الگوی حکمرانی اسلامی- ایرانی آموزش و پرورش', فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 4(1), pp. 125-148.
VANCOUVER
مهدی نژاد نوری, محمد, نوروزی, خلیل, کاظمی شورئی, محمد حسین. ارائه الگوی حکمرانی اسلامی- ایرانی آموزش و پرورش. فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 1402; 4(1): 125-148.