امروزه، حکمرانی مطلوب به عنوان یکی از نظریهها و الگوهای غالب در عرصه اداره و راهبری جوامع مدرن مطرح و در کانون توجه فزاینده اندیشمندان و فعالان توسعه و همچنین دستورکار ویژه دولتها و جوامع جهانی قرار گرفته است. با این وجود، ریشههای نظری و عملی حکمرانی مطلوب به آموزههای اسلامی بر میگردد و در سپهر حکمرانی علوی به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ حکمرانی بشری مورد تبلور قرار میگیرد. در این راستا، نامه 53 نهجالبلاغه (منشور حکمرانی علوی) به عنوان یک سند و نقشهراه مرجع، آموزههای نظری و عملی حضرت علی (ع) را در ساحت حکمرانی به تصویر میکشد. ازاینروی، در پژوهش حاضر تلاش گردیده است تا اصول و ارکان این پارادایم مدیریتی-سیاستی در پرتوی آموزههای علوی مورد بازخوانی قرار گیرد. بدینمنظور، با بهرهگیری از روش قیاسی-استقرایی و توصیفی-تحلیلی به بازخوانی مولفههای حکمرانی مطلوب پرداخته میشود و سپس هر یک از این مولفهها با استناد به منشور حکمرانی علوی مورد بررسی و تطبیق قرار میگیرد. یافتههای پژوهش حکایت از آن دارد که نه تنها مولفههای حکمرانی مطلوب در آموزههای حکمرانی علوی مورد معرفی و تاکید قرار گرفته است بلکه این آموزهها با جهتگیری آیندهمدارانه و ماهیت فرازمانی-مکانی، الزامات و اقتضائات امروزین حکمرانی مطلوب جوامع مدرن را نیز مورد ترسیم و ارائه قرار میدهد.
کمیجانی, علی و عیوضی, محمدرحیم . (1400). سیمای حکمرانی مطلوب در منشور حکمرانی علوی: از شاخصها تا اشارتها. فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 2(2), 88-113.
MLA
کمیجانی, علی , و عیوضی, محمدرحیم . "سیمای حکمرانی مطلوب در منشور حکمرانی علوی: از شاخصها تا اشارتها", فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 2, 2, 1400, 88-113.
HARVARD
کمیجانی, علی, عیوضی, محمدرحیم. (1400). 'سیمای حکمرانی مطلوب در منشور حکمرانی علوی: از شاخصها تا اشارتها', فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 2(2), pp. 88-113.
CHICAGO
علی کمیجانی و محمدرحیم عیوضی, "سیمای حکمرانی مطلوب در منشور حکمرانی علوی: از شاخصها تا اشارتها," فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 2 2 (1400): 88-113,
VANCOUVER
کمیجانی, علی, عیوضی, محمدرحیم. سیمای حکمرانی مطلوب در منشور حکمرانی علوی: از شاخصها تا اشارتها. فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 1400; 2(2): 88-113.