1
سرپرست پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی و عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی توسعه
2
عضو گروه جامعه شناسی توسعه پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی
چکیده
مشارکت، فرآیند درگیر شدن کلیه گروه های مردم در همه مراحل و ابعاد توسعه و در این میان ظهور توانائی ها، قابلیت ها و در نتیجه رشد تعالی مادی و معنوی آنهاست. مشارکت مردمی به مفهوم نقش داشتن عموم مردم در تصمیم سازی، به ویژه در آن حوزه هایی که احتمالا به طور مستقیم بر آنان اثر خواهد گذاشت می باشد. امروزه با توجه به نقش انکارناپذیر مردم در حل مسائل اجتماعی، موضوع مشارکت مردمی به ضرورتی آشکار در برنامه ریزی منطقه ای تبدیل شده است. امکانات محدود دولت ها در رساندن خدمات به مردم یکی از دلایل نیاز به مشارکت مردم در برنامه های توسعه است. هدف از مطالعه حاضر بررسی یافته ها و تجربه های موجود در مشارکت مردمی و برنامه های توسعه در حوزه برنامه ریزی منطقه ای است. روش تحقیق مقاله حاضر، توصیفی- تحلیلی با استفاده از روش کتابخانه ای است. براین اساس دیدگاه ها و نظرات موجود در متون در ارتباط با مشارکت مردمی و اثربخش بودن آن در برنامه ریزی منطقه ای بررسی می شود. نتایج به دست آمده از تحقیق بیانگر آن است که نوع و درجه مشارکت مردمی در برنامه ریزی ها به درجه اطمینان از چگونگی اجرای برنامه ها و دخالت مردم، توانایی و روشن اندیشی مدیران حکومتی و برنامه ریزان، ایجاد انگیزه مشارکت در مردم، استفاده از راهبردهای مشارکتی و ... بستگی دارد.
ایران نژاد, ابراهیم, & صبوری, رباب. (1403). بررسی نقش مشارکت مردمی در برنامه ریزی منطقه ای(استان آذربایجان شرقی). فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 4(3), 97-122.
MLA
ابراهیم ایران نژاد; رباب صبوری. "بررسی نقش مشارکت مردمی در برنامه ریزی منطقه ای(استان آذربایجان شرقی)", فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 4, 3, 1403, 97-122.
HARVARD
ایران نژاد, ابراهیم, صبوری, رباب. (1403). 'بررسی نقش مشارکت مردمی در برنامه ریزی منطقه ای(استان آذربایجان شرقی)', فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 4(3), pp. 97-122.
VANCOUVER
ایران نژاد, ابراهیم, صبوری, رباب. بررسی نقش مشارکت مردمی در برنامه ریزی منطقه ای(استان آذربایجان شرقی). فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 1403; 4(3): 97-122.