استادیار، علوم سیاسی، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
چکیده
شیوۀ اداره هر سرزمین وکشوری تابع موقعیت جغرافیایی و اوضاع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن کشور است. سبک مدیریت امور عمومی در چارچوب نظام اداری در سطوح ملی و محلی قابل اجرا می باشد. در چارچوب حکمرانی مطلوب استانی باید صلاحیت تصمیم گیری دربارۀ امور عمومی محلی و منطقه ای به طور مستقل به مقامات استانی واگذار گردد. این پژوهش بر این فرض است که اتخاذ تصمیمات استانی مبتنی بر تعامل متقابل با دولت مرکزی و سایر سازمان های اجتماعی در سطح ملی و محلی در چارچوب نظام عدم تمرکز اداری، سازگاری و همکاری بیشتری داشته و عدم تمرکز همواره نوعی متضمن استقلال از جمله استقلال اداری و آزادی عمل در حکمرانی استانی می باشد. از این رو از لوازم و ابزار تحقق عدم تمرکز در چارچوب حکمرانی استانی می توان به تبیین شخصیت حقوقی، نظام انتخاب مدیران شایسته، اعطای استقلال عمل به مدیریت کلان و واگذاری اختیارات فوق العاده اشاره داشت. این پژوهش با بهره گیری از رویکرد استانی و مطالعات کتابخانه ای، داده های مورد نظر را فراهم و پس از تجزیه و تحلیل با استفاده از راهبرد توصیفی- تحلیلی به پژوهش می پردازد.
عزیزی, حسن. (1401). تحلیلی بر نظام تمرکز اداری و نظام عدم تمرکز اداری در چارچوب فلسفه حکمرانی استانی (باتکیه بر واگذاری اختیارات فوق العاده در سطوح محلی). فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 3(2), 111-127.
MLA
حسن عزیزی. "تحلیلی بر نظام تمرکز اداری و نظام عدم تمرکز اداری در چارچوب فلسفه حکمرانی استانی (باتکیه بر واگذاری اختیارات فوق العاده در سطوح محلی)", فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 3, 2, 1401, 111-127.
HARVARD
عزیزی, حسن. (1401). 'تحلیلی بر نظام تمرکز اداری و نظام عدم تمرکز اداری در چارچوب فلسفه حکمرانی استانی (باتکیه بر واگذاری اختیارات فوق العاده در سطوح محلی)', فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 3(2), pp. 111-127.
VANCOUVER
عزیزی, حسن. تحلیلی بر نظام تمرکز اداری و نظام عدم تمرکز اداری در چارچوب فلسفه حکمرانی استانی (باتکیه بر واگذاری اختیارات فوق العاده در سطوح محلی). فصلنامه تخصصی حکمرانی متعالی, 1401; 3(2): 111-127.